Risotto z Gruszką i serem camembert z grillowanym Strusiem w szynce szwarcwaldzkiej w dekoracji z tymianku

Potrzebne Produkty;

  • piersi strusia 500gram
  • szynka szwarcwaldzka 3 Plastry
  • gruszka 1Sztuka
  • ser camembert 150Gramów
  • gałązki tymianku  (kilka, do dekoracji)
  • wino białe 3/4Szklanki 
  • ryż do risotto 200Gramów
  • sól szczypta
  • pieprz łyżeczka
  • przyprawa curry łyżeczka
  • bulion drobiowy 1/2Litra
  • szafran( kurkuma do wyboru) łyżeczka
  • cebula sztuka 
  • masło 100gram
  • czosnek 3,4 główki                
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


  1. W rondlu rozpuszczamy masło, wrzucamy czosnek i cebulę, smażymy do czasu zeszklenia
  2. Gruszkę kroimy w kosteczki najmniejsze i dodajemy do rondla.
  3. Cały czas mieszamy, wrzucają częściami ryż, gdy już dodamy cały to mieszamy cały czas.
  4. Dolewamy wina aż nasze risotto go wchłonie, dodajemy camembert i mieszamy wszystko aż się rozpuści w tym wszystkim.
  5. Przyprawiamy solą, pieprzem, szafranem do smaku i mieszamy aż wchłonie.
  6. Na koniec częściami wlewamy nasz bulion i dusimy do czasu aż nasz ryż będzie miękki, cały czas mieszając aby się nie spaliło.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 PichciszTo!!! , Blogger