Risotto z Gruszką i serem camembert z grillowanym Strusiem w szynce szwarcwaldzkiej w dekoracji z tymianku
9/30/2014
0
gruszka
,
obiad
,
obiady
,
risotto
,
ser camembert
,
struś
,
szynka szwarcwaldzka
,
Tymianek

Potrzebne Produkty;
- piersi strusia 500gram
- szynka szwarcwaldzka 3 Plastry
- gruszka 1Sztuka
- ser camembert 150Gramów
- gałązki tymianku (kilka, do dekoracji)
- wino białe 3/4Szklanki
- ryż do risotto 200Gramów
- sól szczypta
- pieprz łyżeczka
- przyprawa curry łyżeczka
- bulion drobiowy 1/2Litra
- szafran( kurkuma do wyboru) łyżeczka
- cebula sztuka
- masło 100gram
- czosnek 3,4 główki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- W rondlu rozpuszczamy masło, wrzucamy czosnek i cebulę, smażymy do czasu zeszklenia
- Gruszkę kroimy w kosteczki najmniejsze i dodajemy do rondla.
- Cały czas mieszamy, wrzucają częściami ryż, gdy już dodamy cały to mieszamy cały czas.
- Dolewamy wina aż nasze risotto go wchłonie, dodajemy camembert i mieszamy wszystko aż się rozpuści w tym wszystkim.
- Przyprawiamy solą, pieprzem, szafranem do smaku i mieszamy aż wchłonie.
- Na koniec częściami wlewamy nasz bulion i dusimy do czasu aż nasz ryż będzie miękki, cały czas mieszając aby się nie spaliło.
- W rondlu rozpuszczamy masło, wrzucamy czosnek i cebulę, smażymy do czasu zeszklenia
- Gruszkę kroimy w kosteczki najmniejsze i dodajemy do rondla.
- Cały czas mieszamy, wrzucają częściami ryż, gdy już dodamy cały to mieszamy cały czas.
- Dolewamy wina aż nasze risotto go wchłonie, dodajemy camembert i mieszamy wszystko aż się rozpuści w tym wszystkim.
- Przyprawiamy solą, pieprzem, szafranem do smaku i mieszamy aż wchłonie.
- Na koniec częściami wlewamy nasz bulion i dusimy do czasu aż nasz ryż będzie miękki, cały czas mieszając aby się nie spaliło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz