Żeberka z sosem jasnym


Produkty potrzebne;
  • żeberka- 30 dag
  • papryka słodka- 1 łyżka
  • woda- 1 litr
  • ziele angielskie- 3 ziarenka
  • liść laurowy- 2 listki
  • vegeta- 1 łyżka
  • mąka- 50 gram
  • czosnek- 1 ząbek
  • cebula- 1/2( pół) sztuki
  • olej- 2 łyżka
  • przyprawa do mięsa lub żeberek
Sposób przygotowania;

1. W garnku rozgrzewamy jedną łyżkę oleju i dodajemy pokrojone w kosteczkę cebulę i czosnek.
2. Dodajemy żeberka i smażymy około 2 minut, po czym zalewamy wodą.
3. Po 10 minutach przyprawiamy Vegetą, liściem i zielem angielskim. Gotujemy około godziny aż nasza woda będzie parować.
4. Wyjmujemy miękkie żeberka i odkładamy je. Dokładnie mieszamy naszą mąkę z wodą. Mieszając, wlewamy do sosu.
5. Doprawiamy papryką, nieustannie mieszając. Żeberka przyprawiamy przyprawą do mięs lub żeberek i obsmażamy z dwóch stron przez około 5 minut.
6. Zalewamy sosem i w ten sposób podajemy.

7. Możemy także skorzystać z przepisu na zupę pomidorową, dopóki nie dodaliśmy pomidorów, zrobić to w następujący sposób: 1. żeberka wyjąć i obsmażyć na patelni z przyprawą, 2. odlać z zupy 0,5 l bulionu, doprawić papryką słodką i zagęścić mąka z wodą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 PichciszTo!!! , Blogger