Colesław z czerwonej kapusty
Produkty potrzebne;
- Kapusta czerwona - 0, 500 gram
- kukurydza - puszka 0, 200 gram
- musztarda sarepska - 2 łyżki
- majonez- 4 łyżki
- sok z cytryny - 1 sztuka cytryny (70 gram)
- sól - 2 szczypty
- pieprz - 1 łyżeczka
- cukier- 2 łyżki
Sposób Przygotowania;
- Kapuste obieramy z pierwszych warstw,myjemy i szatkujemy drobno,
- Do miski wrzucamy naszą poszatkowaną kapustę, dorzucamy odsączoną kukurydzę,
- doprawiamy musztardą, majonezem, mieszamy,
- wlewamy sok z cytryny, dodajemy sól, pieprz i cukier, mieszamy,
- wkładaamy na 30 minut do lodówki, aby przeszedł Nam smak :)
- Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz