Colesław z czerwonej kapusty


Produkty potrzebne;
  • Kapusta czerwona - 0, 500 gram
  • kukurydza - puszka 0, 200 gram
  • musztarda sarepska - 2 łyżki
  • majonez- 4 łyżki
  • sok z cytryny - 1 sztuka cytryny (70 gram)
  • sól - 2 szczypty
  • pieprz - 1 łyżeczka
  • cukier- 2 łyżki
Sposób Przygotowania;
  1. Kapuste obieramy z pierwszych warstw,myjemy i szatkujemy drobno,
  2.  Do miski wrzucamy naszą poszatkowaną kapustę, dorzucamy odsączoną kukurydzę,
  3.  doprawiamy musztardą, majonezem, mieszamy,
  4.  wlewamy sok z cytryny, dodajemy sól, pieprz i cukier, mieszamy,
  5.  wkładaamy na 30 minut do lodówki, aby przeszedł Nam smak :)
  6. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 PichciszTo!!! , Blogger