Najlepsze Pierniki w czekoladzie na świecie
12/22/2015
0
boże narodzenie
,
ciasta
,
ciasteczka
,
deser
,
desery
,
dla rodziny
,
na święta
,
Pierniki
,
ze znajomymi

Produkty Potrzebne;
- Mąka Pszenna extra typ 405 lub 450 - 1 kg
- Miód- 6 łyżek stołowych
- Cukier- 1 szklanka 330ml
- masło - 200 gram
- jajka- 2 sztuki
- mleko - 200ml (ciepłe) i 100ml
- soda oczyszczona- 60 gram
- proszek do pieczenia- 1 łyżka
- przyprawa korzenna do piernika- 60 gram
- czekolada - 300gram Gorzka
- Miód podgrzać z masłem ( 100gram) i cukrem. Przestudzić.
- Mąkę przesiać razem z przyprawą korzenną, sodą i proszkiem do pieczenia, dodać Nasz miód wystudzony i jedno jajko.
- Zagnieść ciasto do gładkości, dolewając po trochę ciepłego mleka
- Rozwałkować placek o grubości 1,5cm do 2cm . Wykroić foremkami pierniki.
- Piec 20 minut w temperaturze 180 stopni.
- rozpuścić w rondlu masło, mleko i czekoladę, dokładnie wymieszać
- Maczać z dwóch stron pierniki w naszej czekoladzie
- Zostawić do wyschnięcia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz