Grillowany antrykot na miksie sałat, dip z aloesu z nutą mięty
3/26/2018
0
aloes
,
breakfast
,
cebulaczerwona
,
dipzaloesuimiety
,
gruszka
,
kolacja
,
mixsałat
,
musztarda francuska
,
potrawyzaloesem
,
sałata
,
Sałatki
,
ser kozi
,
surówki
,
Śniadanie
,
z ukochaną

Produkty potrzebne:
Sposób przygotowania:
- miks sałat-200 gram
- antrykot- 150 gram
- gruszka- pół sztuki
- cebula czerwona- pół sztuki
- ser kozi - 75gram
- słonecznik- 20 gram
- śmietana 18%- 50ml
- aloes w czystej postaci - 40ml
- musztarda francuska-pół łyżeczki
- miód- 1/4 łyżeczki
- sok z cytryny- z połówki
- sól himalajska- szczypta
- pieprz kolorowy młotkowany- szczypta
- mięta świeża- 10 gram
Sposób przygotowania:
- Rozgrzewamy piekarnik na 160 stopni i wkładamy na 30 minut gruszkę i cebulę.
- Przygotowujemy dip czyli do miseczki wlewamy, aloes w żelu, śmietanę, musztardę, miód i mieszamy dokładnie dodajemy posiekaną świeżą mięte oraz sok z cytryny. Wkładamy do lodówki na 30 minut.
- prażymy słonecznik na czystej patelni i grillujemy nasze mięso z dwóch stron koło 10 minut na każdą stronę. na koniec posypujemy solą i pieprzem,
- w tym czasie na talerzu wykładamy sałatę, ser kozi i gdy skończy się piec kroimy gruszkę i cebule w pół księżyce i kładziemy na naszym talerzu, potem mięso i posypujemy wszystko słonecznikiem.
- Na koniec polewamy dipem, kładziemy grzanki i podajemy :)
- Pozdrawiam i życzę miłego dnia oraz smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz