Chleb ryżowy z rodzynkami, lodami śmietankowymi z bakaliami, truskawkowymi i waniliowymi
4/15/2016
0
bakalie
,
deser
,
Deser na walentynki
,
desery
,
dla rodziny
,
ryż
,
truskawki
,
wanilia
,
ze znajomymi

Produkty potrzebne;
- Mąka tortowa typ 450- 3 szklanki
- sól- 1 łyżeczka
- cukier waniliowy- 4 łyżeczki
- jajka 2 sztuki
- proszek do pieczenia- 3 łyżki
- 200 g ugotowanego białego ryżu
- 1 litr lodów śmietankowych Algida
- lody waniliowe- 200gram ( najlepiej zrobić samemu)
- Lody truskawkowe- 200gram ( najlepiej zrobić samemu)
- bita śmietana - 10 gram ( najlepiej zrobić samemu w syfonie śmietana 30%, syrop trzczinowy, dwa naboje)
Sposób przygotowania;
- Rozpocznij od ugotowania ryżu. Ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, rozetnij woreczek i odstaw do ostygnięcia.
- Pomieszaj ze sobą w misce mąkę, sól,cukier, lody śmietankowe,cukier waniliowy, proszek do pieczenia. Dodaj wystudzony ryż.
- Zagniataj aż uzyskasz jednolitą, elastyczną konsystencję,dodaj jajka jak będzie ciężko zmiksuj mikserem.
- dodaj do foremki babkowej , rozgrzej piekarnik na 130 stopni i wrzuć ciasto na 2 godzinki
- Odstaw do ostygnięcia.
- Nałóż lody , udekoruj truskawkami lub wybranymi owocami i bitą śmietaną
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz