Zupa Cebulowa z grzankami
Produkty potrzebne:
- cebula 4Sztuki
- kurkuma 1Łyżeczka lub kilka nasion szafranu
- sól 1Łyżeczka
- pieprz 1Łyżeczka
- bulion drobiowy 1Litr
- maggi 2 łyżeczki
- czosnek granulowany 1Łyżeczka
- chleb 2Kromki
- ser żółty 20Dekagramów (do posypania)
- papryka ostra mielona łyżeczka
- masło 2Łyżki
- białe wino wytrawne 1/2Szklanki
- Gałka muszkatałowa
Sposób przygotowania;
- W rondlu rozpuszczamy nasze masełko i dodajemy pokrojona w plastry cebulę, smażymy do czasu zarumienienia się przyprawiając solą,czosnkiem, pieprzem i papryką.
- Wlewamy do Garnka z bulionem i mieszamy do zagotowania.
- Przyprawiamy maggi i kurkumą( szafranem), gałką muszkatałową, dolewamy także wina.
- Do piekarnika wrzucamy na 10 min chleb posypany serem tartym.
- Podajemy z grzankami.
- Życzę Smacznego!!!
i jak smakowało?:)
OdpowiedzUsuń