Szparagi w zalewie z octowo- Miodowej



Z racji tego, że pomału kończy się sezon na szparagi, zapraszam wielkich fanów do spróbowania tego przepisu na Szparagi w zalewie octowo-miodowej, będziemy mieli zapas na zimę, dzięki za inspirację temu Panu https://www.facebook.com/szparagiprostozpola?fref=ts, najlepsze Szparagi na dolnymśląsku. A tu sposób na zrobienie.

Produkty potrzebne;
  • Szparagi - 1kg
  • ocet - 2 łyżki
  • cukier - 1 kg
  • miód - 3 łyżki
  • sól - 2 łyżki
  • liść laurowy- 4 listki
  • ziele angielskie - 6 ziarenek
  • gorczyca-  10-12 ziarenek
  • woda- 2,5 litra
Sposób przygotowania;
  1. Wodę z octem, solą, miodem i cukrem zagotować w garnku.
  2. Obrać i pokroić w kostki 5cm Szparagi
  3. Do słoików  szparagi i zalać zalewą ugotowaną, dodać resztę składników
  4. Słoiki gotować około 40 minut. 
Polecam:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 PichciszTo!!! , Blogger