Szparagi w zalewie z octowo- Miodowej
Z racji tego, że pomału kończy się sezon na szparagi, zapraszam wielkich fanów do spróbowania tego przepisu na Szparagi w zalewie octowo-miodowej, będziemy mieli zapas na zimę, dzięki za inspirację temu Panu https://www.facebook.com/szparagiprostozpola?fref=ts, najlepsze Szparagi na dolnymśląsku. A tu sposób na zrobienie.
Produkty potrzebne;
- Szparagi - 1kg
- ocet - 2 łyżki
- cukier - 1 kg
- miód - 3 łyżki
- sól - 2 łyżki
- liść laurowy- 4 listki
- ziele angielskie - 6 ziarenek
- gorczyca- 10-12 ziarenek
- woda- 2,5 litra
Sposób przygotowania;
- Wodę z octem, solą, miodem i cukrem zagotować w garnku.
- Obrać i pokroić w kostki 5cm Szparagi
- Do słoików szparagi i zalać zalewą ugotowaną, dodać resztę składników
- Słoiki gotować około 40 minut.
Polecam:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz