Tatar z Pomidora na grzance z dipem śmietanowym i cebulką


postanowiłem zrobić coś innego nowego, w nowej odsłoniei coś tradycyjnie,
Polska potrawa w nowej odsłonie:)

Produkty potrzebne:
  • Pomidor- 2 sztuki
  • sól - łyżka
  • pieprz ziarnisty mielony- 2 szczypty
  • cebula- 1 sztuka 0,40 gram
  • szczypiorek- 10 gram
  • kromki chleba- 2 sztuki
  • śmietana 18%- 120ml
  • czosnek- ząbek

Sposób przygotowania:
  1. Siekamy na bardzo drobno czosnek solimy,zalewamy śmietaną, mieszamy dokładnie i wsadzamy na 20 minut do lodówki
  2. Zagotowujemy wodę, nacinamy pomidory( na dole pomidora robimy krzyżyk) i obieramy ze skórki
  3. Usuwamy nasienie( dajcie do lodówki przyda wam sie na starter na inny mój przepis) i kroimy bardzo drobno i ugniatamy, solimy 2 szczyptami soli i pieprzem.
  4. Wycinamy kóleczka z chleba i wsadzamy do piekarnika na 180 stopni na około 3 minuty lub do tostera
  5. Kroimy drobno cebule i szczypiorek.
  6. Układamy grzankę, na to Naszego Tatara, i do okoła dekorujemy jak chcemy cebulkę i dip śmietanowy


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 PichciszTo!!! , Blogger