Tatar z Pomidora na grzance z dipem śmietanowym i cebulką
postanowiłem zrobić coś innego nowego, w nowej odsłoniei coś tradycyjnie,
Polska potrawa w nowej odsłonie:)
Produkty potrzebne:
- Pomidor- 2 sztuki
- sól - łyżka
- pieprz ziarnisty mielony- 2 szczypty
- cebula- 1 sztuka 0,40 gram
- szczypiorek- 10 gram
- kromki chleba- 2 sztuki
- śmietana 18%- 120ml
- czosnek- ząbek
Sposób przygotowania:
- Siekamy na bardzo drobno czosnek solimy,zalewamy śmietaną, mieszamy dokładnie i wsadzamy na 20 minut do lodówki
- Zagotowujemy wodę, nacinamy pomidory( na dole pomidora robimy krzyżyk) i obieramy ze skórki
- Usuwamy nasienie( dajcie do lodówki przyda wam sie na starter na inny mój przepis) i kroimy bardzo drobno i ugniatamy, solimy 2 szczyptami soli i pieprzem.
- Wycinamy kóleczka z chleba i wsadzamy do piekarnika na 180 stopni na około 3 minuty lub do tostera
- Kroimy drobno cebule i szczypiorek.
- Układamy grzankę, na to Naszego Tatara, i do okoła dekorujemy jak chcemy cebulkę i dip śmietanowy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz