Duszone Pieczarki z Groszkiem
Produkty Potrzebne:
- pieczarka- 1/2Kilograma
- groszek zielony w puszce- 1 Puszka
- cebula- 2Sztuki
- sól- 1Szczypta
- pieprz- łyżka
- masło- 100gram
Sposób Przygotowania;
1.Obieramy pieczarki i kroimy w kostkę.
2.Roztapiamy w garnku masło i dodajemy cebulę.
3.Jak się zeszkli dodajemy pieczarki i dusimy około 5 minut.
4.Oddzielamy wodę z groszku i dodajemy do garnka groszek.
5.Wszystko razem dusimy, dodajemy sól i pieprz i zamykamy na 25-30 minut.
6.Podajemy z ziemniaczkami,z mięsem lub po prostu jemy z chlebkiem.
Dlaczego nie uzywasz groszku lepszej jakosci np. Mrozonego
OdpowiedzUsuńNie próbowałem, spróbuję następnym razem jak będę robił
OdpowiedzUsuńGroszek konserwowy ma mdły smak i brudny kolor. Groszek mrożony jest jednak surowy i wystarczy go zblanszować by był pyszny. Spróbuj.
OdpowiedzUsuńdzięki za wskazówki, przepis jest autorstwa babci ja robiąc te zdjęcie i go mineło 2 lata i nie długo skorzystam dzięki za rade Pozdrawiam
Usuń