Pierogi z Kapustą i Grzybami

Produkty Potrzebne; na około 90 sztuk
  • mąka pszenna typ 650- 1kg
  • letnia woda przegotowana- 500ml
  • sól - 3 łyżeczki
  • jajko- 1 sztuka
  • kapusta kiszona - 600gram
  • grzyby zwykłe lub suszone- 500gram
  •  cebula - 150 gram
  • pieprz- 2 łyżeczki  
  • olej- 3 łyżki
Sposób Przygotowania: 
  1. Gotujemy grzyby do miękkości , kapustę obmywamy i gotujemy .
  2. Mielimy grzybki przez maszynkę, kapustę odsączamy od wody i  kroimy drobno oraz cebulkę
  3. Mieszamy w misce, nasze grzybki, kapustę, cebulę, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  4. Robimy ciasto na pierogi; Mąkę przesiewamy, solimy i jajko wbijamy
  5. Ugniatamy powoli podlewając wodą i tak aż ugnieciemy ciasto.
  6.  Wycinamy górą szklanki kółka , nadziewamy farszem i kleimy palcami.
  7. Wrzucamy do gotującej się wody, osolonej i polanej olejem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 PichciszTo!!! , Blogger