Ala Carbonara na ryżu Jaśminowym

        Produkty potrzebne;
  • Ryż Jaśminowy- 200gram
  • ser parmezan- 50 gram
  • boczek- 200 gram
  • cebula- 50 gram
  • czosnek- 20 gram
  • żółtka- 2 sztuki
  • jajka- 2 sztuki
  • koperek- pół pęczka 
  • śmietana 30% do sosów- szklanka 250ml 
  • masło- 20 gram
        Sposób przygotowania; 
  1. Gotujemy wodę, obieramy czosnek, cebulę,
  2. kroimy boczek w paseczki, czosnek drobno siekamy i cebulę, trzemy do miseczki ser,
  3. gdy woda się zagotuję wrzucamy na 10 minut ryż ,
  4. na patelni Wok, albo jakieś głębszej  rozpuszczamy masło( mało, bo mamy boczek, który puści nam tłuszcz), wrzucamy boczek, czosnek i czosnek.
  5.  żółtka, jajka, śmietanę, mieszamy w misce i zalewamy nasze produkty na patelni
  6. Gdy śmietana trochę wyparuję i będzie gęste wykładamy na talerze, posypujemy koperkiem i serem żółtym

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 PichciszTo!!! , Blogger