Ala Carbonara na ryżu Jaśminowym
Produkty potrzebne;
- Ryż Jaśminowy- 200gram
- ser parmezan- 50 gram
- boczek- 200 gram
- cebula- 50 gram
- czosnek- 20 gram
- żółtka- 2 sztuki
- jajka- 2 sztuki
- koperek- pół pęczka
- śmietana 30% do sosów- szklanka 250ml
- masło- 20 gram
- Gotujemy wodę, obieramy czosnek, cebulę,
- kroimy boczek w paseczki, czosnek drobno siekamy i cebulę, trzemy do miseczki ser,
- gdy woda się zagotuję wrzucamy na 10 minut ryż ,
- na patelni Wok, albo jakieś głębszej rozpuszczamy masło( mało, bo mamy boczek, który puści nam tłuszcz), wrzucamy boczek, czosnek i czosnek.
- żółtka, jajka, śmietanę, mieszamy w misce i zalewamy nasze produkty na patelni
- Gdy śmietana trochę wyparuję i będzie gęste wykładamy na talerze, posypujemy koperkiem i serem żółtym
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz