Sałatka z jarmużem, szpinakiem i serem Ricotta
Potrzebne produkty;
- Jarmuż -100gr
- Szpinak baby- 100gr
- cherry- 50gr
- ricotta-60gr
- migdały- 20gr
- chilli- 5gr
- pieprz- 3 gr
- limonka- 20ml
- oliwa z oliwek - 20ml
Sposób przygotowania:
- Jarmuż, szpinak dokładnie myjemy i odsączamy, migdały prażymy na patelni do nadania (brązowego koloru)
- kroimy pomidorki cherry na pół, a papryczkę chilli kroimy drobno
- na talerzu kładziemy jarmuż i szpinak, skrapiamy je sokiem z limonki i oliwą z oliwek, nakładamy nasze pomidorki, migdały, ricottę (poszarpaną)
- Posypujemy pieprzem oraz chili ( rozbitym w moździeżu)
- Sałatka gotowa! Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz