Rosół z awokado i chili
1/13/2018
0
awokado
,
chili
,
fit
,
fit jedzenie
,
grzybki suszone
,
limonka
,
odchudzanie
,
ostro
,
piersi z kurczaka
,
pomysł na obiad
,
z kurczakiem
,
zdrowa żywność
,
zupa
Produkty potrzebne:
- cebula - 2 sztuki
- czosnek- 5 ząbki
- papryczka chili- 2 sztuki małe
- piersi z kurczaka- 500gram
- grzybki suszone- 100 gram
- oliwa z oliwek lub olej kokosowy- 50 ml
- tabasco- 1 łyżeczka
- bulion z kurczaka- 2 litry
- awokado - 1 sztuka
- kolendra posiekana - 50 gram
- sok z limonki- 1 sztuka
- sos sojowy- 2 łyżeczki
- sól i pieprz (młotkowany kolorowy)- do smaku u mnie po łyżeczce
Sposób przygotowania:
- Cebule, czosnek(obrać i drobno posiekać). Chili umyć i także posiekać drobno.
- Mięso umyć dokładnie i pokroić na 2 cm kawałki prostokątne,
- W dużym garnku rozgrzać nasz olej i podsmażyć do zarumienia cebulkę, czosnek i papryczkę z dodatkiem sosu sojowego, po czym wyjąć na talerz i w tym garnku usmażyć kurczaka z pół łyżeczką soli , mocno je zrumienić . Dodać tabasco, naszą cebulkę z talerza , wymieszać i zalać bulionem.
- dorzucić grzybki suszone , 25 gram kolendry, powoli gotować przez 40 minut na małym ogniu .
- po 30 minutach doprawić sokiem z limonki, solą i pieprzem.
- obrać ze skórki, przekroić na pół awokado i wyjąć pestkę . Pokroić na dowolne kawałki i dać do talerza. Zalać rosołem z kurczakiem i od razu podać ze posypaną świeżą kolendrą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz