Wegetariańska frittata margherita


Produkty potrzebne:
  •  jajka- 4 sztuki
  • starty parmezan- 20 g
  • opcjonalnie jak dbamy o masę ciała czy chcemy mieć więcej energii to płatki owsiane- 2 łyżki
  •  mozzarella kulka- 1 sztuka
  • pomidorki cherry- 8 sztuk
  • masło lub olej kokosowy- 50g
  • bazylia- kilka listków (do dekoracji)
  • sól, pieprz- po szczypcie
  • pieprz młotkowany drobny- do posypania na koniec
Sposób przygotowania:
  1.  Jajka rozbijamy, dodajemy płatki owsiane(jeżeli używamy), parmezan, przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy dokładnie trzepaczką to uformowania masy.
  2. Pomidorki przecinamy na pół, odsączamy mozzarelle i kroimy ją w plastry,
  3. na patelni rozgrzewamy olej, wlewamy jajka Nasze. Po chwili na wierzchu rozkładamy cząstki pomidorków i kostki mozzarelli. Podsmażamy 6-7 min pod przykryciem.
  4. Przed podaniem oprószamy pieprzem, posypujemy liściem bazylii.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 PichciszTo!!! , Blogger