Wegetariańska frittata margherita
6/28/2018
0
bazylia
,
bez mięsa
,
breakfast
,
cherry
,
fit
,
fit jedzenie
,
masa
,
mozzarella
,
omlet
,
płatki owsiane
,
przystawka
,
przystawki
,
ser parmezan
,
Śniadanie
,
Wegetariańskie
,
zdrowa żywność
,
zdroważywność
Produkty potrzebne:
- jajka- 4 sztuki
- starty parmezan- 20 g
- opcjonalnie jak dbamy o masę ciała czy chcemy mieć więcej energii to płatki owsiane- 2 łyżki
- mozzarella kulka- 1 sztuka
- pomidorki cherry- 8 sztuk
- masło lub olej kokosowy- 50g
- bazylia- kilka listków (do dekoracji)
- sól, pieprz- po szczypcie
- pieprz młotkowany drobny- do posypania na koniec
Sposób przygotowania:
- Jajka rozbijamy, dodajemy płatki owsiane(jeżeli używamy), parmezan, przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy dokładnie trzepaczką to uformowania masy.
- Pomidorki przecinamy na pół, odsączamy mozzarelle i kroimy ją w plastry,
- na patelni rozgrzewamy olej, wlewamy jajka Nasze. Po chwili na wierzchu rozkładamy cząstki pomidorków i kostki mozzarelli. Podsmażamy 6-7 min pod przykryciem.
- Przed podaniem oprószamy pieprzem, posypujemy liściem bazylii.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz